A: En leken idrett gir god folkehelse
23. okt. 2024
2024 - Vi mobiliserer for framtida!
Quality hotel i Tønsberg
I denne forkonferansen, inspirert av TED-talks-formatet, vil vi utforske hvordan idretten, kommuner og det private kan samarbeide for å styrke folkehelsen. Gjennom en serie korte presentasjoner, vil eksperter, idrettsledere og beslutningstakere dele innsikt og historier om idretten og den fysiske aktivitetens rolle i å fremme livskvalitet og sosial deltakelse. Mellom de korte innleggene, vil vi bryte opp med aktive pauser, designet for å engasjere og revitalisere. Bli med oss for å utforske perspektiver på idrettens betydning i samfunnet og muligheter for innovativt samarbeid i folkehelsearbeidet.
Pris: Gratis
Arrangør: Vestfold og Telemark idrettskrets, Viken idrettskrets, Innlandet idrettskrets, Norges idrettsforbund
Registering og noe å bite i
Lunsj
Vi starter dagen med felles lunsj og mingel
Utfordringer og løsningen «Physical literacy
Bli med på en inspirerende sesjon hvor Professor Dean Kriellaars utforsker kraften i fysisk aktivitet for å forme fremtidens samfunn. Med bakgrunn i dette har vi som mål å inspirere til en kultur der fysisk aktivitet er en integrert del av hverdagen. Bli med oss når vi kaster lys over veien mot bedre folkehelse gjennom idrett, lek og bevegelse.
Samarbeidets betydning
Tverrsektorielt samarbeid er nøkkelen til å møte folkehelseutfordringene vi står overfor. Prosjekter som involverer kommuner, frivillige organisasjoner og næringsliv har vist seg å være spesielt verdifulle.
Sammen om utvikling!
Brobygging for bevegelsesglede - slik kan tverrsektorielt samarbeid skape en aktiv identitet!
Lis Pedersen Strøm
Universitetslektor ved Institutt for Idrett og Samfunnsvitenskap ved Norges Idrettshøgskole. Hun har en bakgrunn som leder i privat næringsliv med over 35 års erfaring innen fysisk aktivitet og livsstilsendringer.
Idrettens rolle
Idretten sitter ikke på sidelinjen. Tvert imot skapes det mange initiativ innen idretten for å fremme helse, engasjement og sosial endring i samfunnet. I denne delen av konferansen vil vi trekke frem flere innovative eksempler fra idrettslag og banebrytende tiltak fra særforbund som bruker «gamification» for å holde ungdom i aktivitet. Du vil få innsikt i hvordan idretten jobber for å tilpasse seg unges behov og interesser.
"Klubben i mitt hjerte" - Idrettens engasjement i lokalsamfunnet
Pål Wahl
Daglig leder for Utleira Idrettslag, en aktiv og mangfoldig klubb basert i Trondheim
Aktivitetsguide
Linda Marie Skjervold
Fagansvarlig for aktivitetsguide i Trondheim Idrettsråd
Ikke så alvorlig - Mest gøy!
Linn Baarlid
Barne-og ungdomsansvarlig i Norges Friidrettsforbundet. Master i idrettsvitenskap fra Norges Idrettshøyskole.
Aktiv pause
Vi skal ikke bare snakke om fysisk aktivitet. Vi inviterer deg til å delta i ulike lavterskelaktiviteter i en «pause». Du finner garantert en aktivitet du liker.
Gevinstrealisering gjennom fysisk aktivitet
Eldreressursen
Yngve Carlsson
Sosiolog og har godt over 40 års yrkeserfaring – mesteparten av tiden som forsker på NIBR og spesialrådgiver i KS.
The Missing link! Hvordan kan idretten bidra til bedre helse og økt livskvalitet, samtidig som man reduserer tjenestebehov og dermed utgifter i det kommunale budsjettet?
Hilde Solgaard
Ergoterapeut, har idrettsbakgrunn i gymnastikk og turn og har bred erfaring i arbeid med barn og unge med funksjonsnedsettelser
Aktiv365
Karoline Riis
Prosjektleder for Aktiv365 i Vestfold og Telemark idrettskrets
Mellomrommet - å utnytte tiden mellom skoleslutt og organisert fritidsaktivitet
Jorunn Horgen
Prosjektleder for Mellomrommet, et samarbeidsprosjekt støttet av Sparebankstiftelsen DNB, mellom idrettskretsene i Vestfold og Telemark, Innlandet, Viken og Oslo
Hvordan bygger og planlegger vi for en mer fysisk fremtid?
For å forme et samfunn som fremmer fysisk aktivitet, kreves det innovative tilnærminger til byutvikling og samfunnsplanlegging. Ved å innlemme «placemaking» og «physical literacy» i kommunens strategier kan vi skape offentlige rom som inviterer til bevegelse og samhandling samtidig som vi utvikler nødvendige ferdigheter og motivasjon for livslang fysisk aktivitet. Dette samspillet mellom fysisk tilrettelegging og individuell kompetanse er nøkkelen til å bygge sunnere, mer engasjerte fellesskap for fremtiden.