Stolpejakt

Du kan gå Stolpejakt under hele Folkehelsekonferansen! Stolpene på kartet "Svend Foyns farvann" Vil være bemannet torsdag, klokken 17.00 - 18.30.

Hvis du ikke allerede har gjort det - last ned appen Stolpejakten!

  • Registrer deg som bruker med e-post adressen din, opprett eget passord – og logg inn.
  • Trykk «Kart» nederste linje – og trykk deretter blå/lilla knapp nederst til høyre.
  • Trykk så «Velg kart». Deretter riktig fylke (Vestfold), og videre riktig kommune (Tønsberg).
  • Velg deretter riktig område/kart – (Svend Foyns farvann, Ilene Naturreservat eller KULTURSTI Bergstien og Frodeåsen).

Bemannede stolper mellom 17.00 - 18.30, torsdag 24.10.24.

Her vil det komme en oversikt på hvilken organisasjon som bemanner ulike stolper.


Anbefalte stolper - når de ikke er bemannede

Av alle 150 stolpene i Tønsberg er det noen som vi vil informere litt ekstra om. Vi håper at du får tid til å besøke disse i løpet av ditt besøk i Tønsberg. Hvis du blir interessent i arbeidet som beskrives kan du får mer informasjon ved å ringe eller skrive til kontaktpersonene etter konferansen.


Stolpe 6: Ilene naturreservat

Ilene naturreservater ligger tett på Tønsberg by. Kanskje det er eneste by i Europa som har slike verneområder med Ramsar-status i gangavstand?

Tusenvis av fugler bruker våtmarka på Ilene. Rundt 280 ulike arter er funnet her. Det gjør Ilene til et av de mest fuglerike våtmarkene i Vestfold.

Du finner mer informasjon her

Kontaktperson: Cecilie Notø post@ilene.no

Kart Svend Foyns farvann

Stolpe 5 (Mytteriet) Østersdugnad

Stillehavsøsters er en uønsket og fremmed art som har hatt en eksplosiv vekst langs kysten i Sør-Norge. For å begrense artens vekst, har Vestfold fylkeskommune og Statsforvalteren i Vestfold og Telemark etablert “Østersdugnaden” - en folkedugnad hvor alle som vil kan bidra til å fjerne stillehavsøsters fra kysten vår.

Prosjektet er initert av et samlet fylkesting i Vestfold og Telemark, og gjennomføres i partnerskap mellom fylkeskommunen og Statsforvalteren i Vestfold og Telemark. Arbeidet skjer i tett samarbeid med flere frivillige organisasjoner i fylket

Kontaktperson: Kristian Ingdal, 924 30 82 Kristian.ingdal@vestfoldfylke.no

Stolpe 10 Vikingodden

Verdens viktigste funn fra vikingtiden ble gjort like utenfor Tønsberg i 1904, det berømte Osebergskipet. På frivillig basis har Oseberg Vikingarv bygget en arkeologisk replika av dette skipet, kun ved bruk av verktøy og byggemetoder identisk med hva som ble brukt i vikingtiden. Byggingen har foregått på Vikingodden på brygga i Tønsberg, og her kan du også se kopien av Osebergskipet, Saga Oseberg, samt replikaen av et annet berømt funn - Klåstadskipet, som siden har fått navnet, Saga Farmann. Det originale Klåstadskipet er nå det eneste vikingskipet du kan se på museum i Norge, og det befinner seg på Slottsfjellsmuseet. Saga Oseberg og Saga.

Stiftelsen Oseberg Vikingarv har som visjon å etablere og drifte et internasjonalt anerkjent Senter for Kompetanse, Forskning og Formidling omkring Vestfolds unike Vikingarv Senteret skal synliggjøre Vestfold nasjonalt og internasjonalt som verdens fremste vikingtidsdestinasjon.

Senteret skal være anerkjent for sin Kompetanse innen arkeologisk kopiering og rekonstruksjon av skip, gjenstander og tekstiler funnet i Vestfold, samt være en spydspiss innen Forskning gjennom aktiv vikingskipsbygging, -bruk og –drift i tillegg til håndverks- og tekstilarbeider.

Formidlingen skal skje gjennom synlige og genuine aktiviteter, kombinert med tilbud om publikumsdeltagelse i både arbeid og opplevelser på land og til vanns.

Visjonen skal nås i tett samarbeid med myndigheter, faginstanser i inn- og utland, samt beslektede frivillige aktører.

Stiftelsen Oseberg Vikingarv er godkjent lærebedrift for både smed- og trebåtbyggerfaget og har for tiden to lærlinger.

Du finner mer informasjon her

Kontaktperson: Ole Harald Flåten +47-915 83 585
Prosjektleder - Stiftelsen Oseberg Vikingarv

Stolpe 26 (Tønsberg domkirke) Pilegrimsleden - Tunsberg

Pilegrimsfenomenet har eksistert gjennom flere tusen år og i ulike religiøse tradisjoner over hele verden. Folk vandrer i dag langs pilegrimsruter av mange ulike grunner, åndelige, personlige eller for rene kultur- og naturopplevelser.

Tunsbergleden

Vestfolds pilegrimsled har navnet Tunsbergleden og var klar for vandring fra høsten 2019. Pilegrimsleden starter i Larvik og går innom alle kommuner før den passerer fylkesgrensen mot Buskerud. Den ender Haslum kirke i Bærum i nord. Ved Haslum kirke møter Tunsbergleden på Gudbrandsleden, som igjen tar vandrere videre til Trondheim.

I Middelalderparken /St. Halvardskatedral i Oslo vil pilgrimmene kunne motta St. Halvardsbrevet på Oslo pilgrimssenter

Den statlige satsingen på pilegrimsleder i Norge og Norden kalles St. Olavsvegene. St. Olavsvegene er basert på historiske kilder og fører fra Danmark, Sverige og Finland gjennom ulike deler av Norge til Trondheim. Nidaros domkirke var det mest kjente og besøkte målet for pilegrimer i middelalderens Norden og er i dag endemålet for alle St. Olavsvegene.

Kontaktperson: Kjersti Hochlin kjersti_hochlin@hotmail.com

Stolpe 30 (Tønsberg kajakk-klubb) Padleled

Vestfold og Telemark
Padleled Vestfold ble åpnet i 2018, og utvidet til Telemark i 2020. I dag består padleleden av 1428 km med graderte ruter og 158 turforslag. Padleleden skal bidra til at alle vil finne passende og sikre turer å padle langs den unike kysten og Telemarkskanalen, gjennom merking, skilting, etablering av enkle overnattingssteder (Padlehuker) og annen tilrettelegging.

Padlere kan planlegge turer ut ifra graderte ruter, med grønne, blå og røde ruter. Det er utviklet turforslag med rutebeskrivelser, kart, tips og råd om alt fra parkeringsmuligheter til ferskvannskilder og toalettfasiliteter.

Kontaktperson: Bård Andresen 402 30 003
baard.andresen@vestfoldfylke.no

Folkehelsekonferansens logoikon

Folkehelsekonferansen 2024
arrangeres av

I samarbeid med

Folkehelseforeningen

Org. nummer: 983 513 786

Telefon: 954 95 003

E-post: post@folkehelseforeningen.no

Postadresse: Postboks 6686 St. Olavs plass, 0129 Oslo