Gratis kveldsarrangement: Folk, folkebibliotek og folkehelse.

20. sep. 2023

2023 - Alle løfter alle – et raust og robust samfunn

19:00

Velkommen til en kveld på biblioteket i folkehelsens tegn.

Alle landets bibliotek har en viktig rolle i utviklingen av folkehelse. Det er et gratis tilbud som er åpen for hele befolkningen. Det er bemannet av trygge og kunnskapsrike personer som ofte har tid til en prat.

Forkonferanse: Folk, folkebibliotek og folkehelse

Bli med på en hyggelig og lærerik kveld på biblioteket i Tromsø.

Vi Begynner med et interessant foredrag og dialog om bibliotekenes viktige rolle i folkehelsearbeidet.

Etter det får vi et praktisk eksempel på hvordan et bibliotek kan opplyse involvere og engasjere sine innbyggere i et høyaktuelt tema "Det digitale dopet"

Ole Petter Hjelle er lege, hjerneforsker, forfatter og foredragsholder. Han er en av Norges mest erfarne formidlere og har vunnet flere priser for god formidling. Denne kvelden skal han ha fokus på sin egen bok «Det digitale dopet» og hvordan hjernen vår påvirkes av teknologi.

Visste du at vi, i snitt, plukker opp mobilen vår 150 ganger i løpet av en dag? Og at når du som gammel ser tilbake på livet ditt vil du ha brukt over 11 år på mobilen din? Fri deg fra skjermavhengigheten med hjerneforsker Ole Petter Hjelle! Når noen liker innlegget ditt i sosiale medier påvirker det hjernen din. For hver eneste «like» blir du belønnet med dopamin, noe som fører til at du blir hektet og som gjør det ekstremt vanskelig å legge bort telefonen. Forskning viser at det er en sammenheng mellom mobilbruk og depresjon, ensomhet, angst og søvnlidelser, spesielt hos barn og unge. I Det digitale dopet forteller dr. Hjelle på engasjerende vis hva som skjer i hjernen vår når vi scroller, spiller og bruker sosiale medier. Og ikke minst: hvordan små justeringer kan føre til store endringer og fri deg fra det digitale dopet.

Arrangementet er åpent for hele Tromsøs befolkning og alle deltakere på Folkehelsekonferansen. Du trenger ikke å melde deg på.

Folk, folkebibliotek og folkehelse

Folkehelsekonferansens logoikon

Folkehelsekonferansen 2024
arrangeres av

I samarbeid med

Folkehelseforeningen

Org. nummer: 983 513 786

Telefon: 954 95 003

E-post: post@folkehelseforeningen.no

Postadresse: Postboks 6686 St. Olavs plass, 0129 Oslo