Lansering av 2025 EAT-Lancet 2.0, 18.00 - 19.30 i fylkeshuset
15. okt. 2025
2025 - Prioriteringer for gode liv
I 2019 viste EAT-Lancet rapporten at det er mulig å produsere sunn og god mat for 10 milliarder mennesker innenfor planetens tåleevne. Rapporten har fått enorm oppmerksomhet og er i dag blant verdens mest siterte, uavhengig av forskningsfelt.
I oktober 2025 lanseres en omfattendende oppdatering: 'The EAT-Lancet Commission on Healthy, sustainable, and just food systems'.
Den nye rapporten bygger videre og setter tydeligere søkelys på rettferdighet, mangfold og tilpasning av kosthold og matsystemer til regionale og lokale forhold. Rapporten belyser helse, miljø, produksjon, og arbeidsforhold og utforsker mulige konsekvenser av et skifte til mer bærekraftige matsystemer med IPCC-lignende modellering. 2025 EAT-Lancet kommisjonen inkluderer 24 ledende forskere innen helse, matproduksjon, miljø, samfunnsvitenskap og menneskerettigheter, ledet av Johan Rockström, Walter Willett og Shakuntala Thilsted.
Vi er stolte av å kunne ønske alle velkommen til den norske lanseringen av rapporten på vår forkonferanse. Fra EAT: Medforfatter på EAT-Lancet rapporten, Ellen Cecilie Wright, og administrerende direktør i EAT, Tomas Alfred Røen.
Arrangører: EAT, Agder fylkeskommune og Folkehelseforeningen
Pris: 0,-
Kun 140 plasser