Gunhild A. Stordalen

Grunnlegger og konsernsjef i EAT

Gunhild er en pådriver for å knytte klima-, helse- og bærekraftspørsmål på tvers av sektorer for å transformere det globale matsystemet.

I 2011 grunnla hun EAT Foundation, som hun senere grunnla EAT Initiative under sammen med professor Johan Rockström og Stockholm Resilience Centre (SRC). I 2014 samlet de 400 ledere fra 28 land til det første EAT Stockholm Food Forum. I 2016 sluttet Wellcome Trust seg til SRC og Stordalen Foundation som kjernepartner for EAT og bidro til å utvide initiativet til å bli en global multi-stakeholder-plattform for å transformere verdens matsystem.

Gunhild sitter i flere styrer og råd, inkludert United Nations Scaling Up Nutrition (SUN) Movement Lead Group, World Economic Forum (WEF) Stewardship Board on Food Systems og WEF Global Future Council on Food Security and Agriculture, British Telecom Groups Committee for Sustainable and Responsible Business, Global Alliance for Improved Nutrition (GAIN) Partnership Council, og det internasjonale rådgivende styret til SRC.

Gunhild er en publisert vitenskapsmann og en anerkjent offentlig foredragsholder med en tydelig, personlig stemme og et lidenskapelig engasjement for sitt arbeid. WWF Sverige kåret henne til årets miljøhelt i 2014 og i 2015 ble hun utnevnt til Young Global Leader av WEF. Hun er rangert blant de 150 mest innflytelsesrike forretningskommunikatørene i Sverige av nyhetsmagasinet Resumé og blant de 100 mektigste kvinnene i Norge av finansmagasinet Kapital.

Gunhild er utdannet lege fra Universitetet i Oslo og har en doktorgrad i patologi/ortopedisk kirurgi.

Folkehelsekonferansens logoikon

Folkehelsekonferansen 2024
arrangeres av

I samarbeid med

Folkehelseforeningen

Org. nummer: 983 513 786

Telefon: 954 95 003

E-post: post@folkehelseforeningen.no

Postadresse: Postboks 6686 St. Olavs plass, 0129 Oslo