Tom Høgli

Prosjektkoordinator i Arctic Race of Norway

Tom Høgli er, ifølge Egill «Drillo» Olsen, «en av Europas beste høyrebacker» og har en lang karriere i fotballen bak seg, både gjennom topp og bredde. Han spilte for Bodø/Glimt, Tromsø IL, Club Brugge og FC København i tillegg til å ha spilt 49 landskamper for Norge, i perioder som kaptein på landslaget. Høgli spilte for øvrig også for samelandslaget under verdensmesterskapet i fotball for etniske minoriteter i 2006. Han er lærerutdannet fra UiT Norges arktiske universitet og jobber i dag i Arctic Race of Norway.

Etter karrieren har han engasjert seg både for menneskerettigheter i Qatar og for Tromsø ILs gatelag i fotball, og deltatt aktivt i kampanjer mot rasisme i idretten. I 2022 ble han tildelt NISOs hederspris.

Høgli interesserer seg for samhandling mellom folk og hvordan man kan legge til rette for hverandre i samfunnet slik at alle får en mulighet til å legge seg om kvelden med en god følelse. Han jobber som frivillig i Kreftforeningen og er styremedlem i «Romssa Sámi Viessu – Samisk Hus Tromsø».

Folkehelsekonferansens logoikon

Folkehelsekonferansen 2023
arrangeres av

I samarbeid med

Folkehelseforeningen

Org. nummer: 983 513 786

Telefon: 954 95 003

E-post: post@folkehelseforeningen.no

Postadresse: Postboks 6686 St. Olavs plass, 0129 Oslo