Hvordan skaper vi en samfunnsutvikling som fremmer miljømessig, økonomisk og sosial bærekraft? Det er det overordnete temaet på årets konfranse, som går av stabelen 23. og 24. oktober i Oslo.
Hvordan skaper vi en samfunnsutvikling som fremmer miljømessig, økonomisk og sosial bærekraft?
Det er det overordnede temaet når Folkehelsekonferansen går av stabelen 23. og 24. oktober på Radisson Blu Hotel Plaza i Oslo.
Tittelen på årets konferanse er Vår felles framtid - Lederskap og samskaping for helsefremmende og bærekraftige lokalsamfunn.
Den gjenspeiler at det i 2017 er 30 år siden Brundtland-kommisjonen la frem rapporten "Vår felles framtid", med mål for en bærekraftig samfunnsutvikling.
Hvor står vi i dag, 30 år etter? Og hvordan henger miljø, økonomi og helse sammen?
For å imøtekomme de utfordringene vi står overfor kommer vi ikke utenom lokal og regional organisering. Konferansen setter derfor også fokus på lederskap, samskaping og den såkalte kommune 3.0.
Fra bruker til medborger, og fra servicesamfunn til fellesskapssamfunn: Hvordan skaper vi sammen framtidas kommune?
I tillegg til nevnte temaer vil også de økende sosiale helseforskjellene adresseres, blant annet i en debatt om sosial ulikhet.
Der deltar blant andre tankesmiene Agenda og Civita med sine perspektiver, og Anne Grosvold er debattleder!
Folkehelsekonferansen er en møteplass for ansatte i kommuner og fylkeskommuner; planleggere, politikere, folkehelsekoordinatorer og ledere, samt for forskere, studenter, frivillige og andre som er opptatt av helse, trivsel og levekår.
I tillegg til et fyldig fagprogram kan man blant annet delta på morgenvandring langs Akerselva, yoga og buldring på Sørenga, samt ettermiddagsvandring langs Oslos nye havnepromenade.
Vi gleder oss til en spennende konferanse om hvordan vi kan skape mer helsefremmende og miljøvennlige lokalsamfunn! Johan Lund, leder av programkomiteen